sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Trikoot, lol

Tämä postaus keskittyy välineisiin, eli mitä tarvitaan tämän uuden, hehkuvan ihanan juoksuharrastuksen aloittamiseen!

"Maria, sinä viisauden lähde, tarvitsenko trikoot?"
Et. Voit juosta ihan missä vain housuissa tai shortseissa, joissa koet olosi tarpeeksi mukavaksi juoksuun. En ota kantaa onko parempi juosta ilman housuja vai housuissa, luulen että on helpompaa investoida jonkinlaisiin housuihin kuin käydä poliisin kanssa keskusteluita voiko ilman niitä juosta.

Mutta! Tunnustan kyllä, että ihan alkuaikoinani sattumalta lueskelin joltain foorumilta mielipiteitä pitäiskö ne trikoot nyt hommata, vaikka mielipiteeni trikoista oli lolololol, olispa kiusallisdaaa. Joku viisas oli todennut että ne eivät läpätä eivätkä kahise ja ne kuivuvat nopeasti. Siispä juoksen nykyään pelkästään trikoissa, ja kaikki nämä ominaisuudet on tullut testattua ja hyväksi todettua.

Hei, tähän liittyen annan teille linkin! Luontoloinen kirjoitti vastikään naisten liikkavaatteiden typeryyksistä!

"No tarvitsenko teknisen paidan?"
Et. Mikä tahansa paita kelpaa.

Mutta! Tekninen paita kuivuu nopeammin. On mahdollista, että puuvillapaita hiertää. Juoksen itse kyllä molemmilla. Tekniset ovat yleensä mielestäni kivempia, mutta teknisten vaatteiden huono puoli on, että ennen pitkää ne alkavat haista sen verran järkylle että ne on pakko laittaa pois. Netti neuvoo että pitäisi hukuttaa haisevat vaatteet etikkaan, mutta ehkä minun hikeni kerää superbakteereita tai jotain, koska etikka ei koskaan ole auttanut. Vaatteiden käyttöikää on pidentänyt ainoastaan pesu heti lenkin jälkeen, ja pesen ne raakasti yleensä 60 asteessa.

"Mutkun kaikki katsoo oudosti :( "
Ei katso, en jaksa uskoa että ketään kiinnostaa missä varusteissa laukot. Jos jotakuta kiinnostaa, niin sano että "äitis näytti oudolta viime yönä, hähä!". Toimii joka kerta.

Tähän ei ole mitään muttaa.

"Entäs sitte nää sykemittarit ja aktiivisuusrannekkeet ja urheiluäpit vai mitä ne nyt on?"
Et tarvitse.
Mutta! Niistä on paljon apua. Sykemittarin avulla pystyt seuraamaan että sykkeesi pysyvät tarpeeksi matalalla - netistä löytyy paljon ohjeita kuinka matalalla. Ne myös auttavat pitämään sen tarpeeksi hitaan vauhdin, josta puhuin edellisessä postauksessa.
Suosittelen kyllä lataamaan puhelimeen jonkin sovelluksen, jolla pystyt seuraamaan edistymistäsi, esim. Endomondo tai Sports Tracker tai se suomalaisten sivusto, jonka nimeä en kuollaksenikaan saa juuri nyt mieleeni. Jos hommaat sykemittarin tai aktiivisuusrannekkeen, niiden mukana tulee yleensä jotain kylkiäissovellusta.

"No eikö nyt kengät kuiteskin pitäis olla hyvät?" 
Pitää.
Tämä onkin sitten se paha osa. Itse ostin suosiolla vähän kalliimmat kengät: ajattelin että kalliit kengät pakottavat minut juoksemaan, ettei mene raha hukkaan. Samalla varmistaisin, että jos kengissä nyt sitten on jotain taikaa, joka suojelee niveliä, on parempi että ne ovat kunnolliset. Uskon silti, että halvemmistakin kengistä löytyy hyviä, jopa kestäviä kenkiä.

Eli kaiken kaikkiaan millään muulla ei ole väliä, kuin että jalkasi eivät hajoa kengissäsi kokonaan. Now, go out and run.
"Mut mulla ei ole vielä niitä kenkiäkään jalassa!" 
Ei ku ulos nyt. Lenkille siitä. Chop chop.

2 kommenttia:

  1. Ei apua kun hyvä kirjoitus! Nauran täällä vedet silmissä tuolle poliisiasialle. :D Trikoot on muuten jännä juttu, sillä ne aiheuttavat samanlaisia alkujännityksiä niin naisissa kuin miehissäkin. Mutta jahka niihin tottuu tuntuu oudolta että niitä vierasti niin kovasti alkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, niihin tottui tosi nopeasti ja nyt tuntuu tosi kummalliselta juosta missään muissa housuissa! :D

      Poista