keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Hyvän mielen vuosi

Sain lahjaksi Hyvän mielen vuosi-kalenterin. Vaikka edellisvuotta onkin hyvin kuvannut kyynisyys kaikenlaiseen meditaatioon ja itsehoitokirjallisuuteen, totesin heti, että tämän joudun ottamaan tosissani ja tämä kirja on tahdiltaan ja sisällöltään sopiva ohjastamaan parempaan ajattelutapaan. 

Kirja koostuu kuukausiteemoista, joita pohdiskellaan viikkotehtävien kautta. En avaa tarkemmin viikkojen sisältöä, koska se olisi mielestäni epäreilua kirjan kokoajaa kohtaan, mutta kuukausiteemat ovat seuraavat: 

  1. Mistä minä tulen 
  2. Minkä unelman haluan toteuttaa 
  3. Mikä on minulle tärkeää 
  4. Miten kuulen paremmin oman ääneni 
  5. Minkä tekemisestä nautin 
  6. Miten saan voimaa toisista 
  7. Miten kohtelen itseäni rakentavasti 
  8. Miten  uskaltaudun kohti sitä, mikä pelottaa 
  9. Miten saan tehtyä unelmastani totta 
  10. Miten voin ennakoida esteet 
  11. Miten löydän uusia näkökulmia 
  12. Miten varmistan, että pystyn jatkamaaan kohti tavoitettani 
  13. Miten ylläpidän toivoa 
Kirja itsessään on kalenterimuotoinen: jokaisen kuun alussa on sivu, jolle täytetään kuukauden päivät. Kuukauden sisällä on viikkokalenterit, joihin täytetään päivät ja suunnitellaan viikko, mukaanlukien viikkotehtävän tekoajankohta. Kalenterin täyttämisen voi aloittaa milloin tahansa, vaikka kesäkuun alussa. Kirjaan on ympätty fiksusti nauha, jolla voi merkitä missä kohtaa on menossa kulloinkin. Aionkin antaa tämän kirjan korvata BuJoni, ja siirrän BuJon tehtäväksi olla silkka päiväkirja. Koitan kirjoittaa kerran kuussa teeman toimivuudesta ja raportoida mikä henkisen jaksamisen tila on milloinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti